Trabucchi d´Illasi ligger i de östra delarna av Valpolicella. Som namnet avslöjar i den lilla byn Illasi. Fler och fler av de absolut mest uppmärksammade producenteran de senaste 10 åren kommer från östra Valpolicella. Stilen är lite annorlunda mot klassiska Valpolicella och bjuder på mer frukt-intensiva och kraftfulla viner, att jämföra med klassiska Valpolicella som är mindre explosiva och generellt är lite mer elganta. För att nämna några intressanta producenter från östra Valpolicella: Roccolo Grassi, Marion, Dal Forno, och Corte Sant Alda. För den som planerar resa i Valpolicella så rekommenderas att lägga minst en dag i de vackra östra delarna.
Trabucchi d´Illasi har en lång historik som sträcker sig tillbaka till 1924 då de planterade sina första vinstockar. För 15 år sedan blev de certifierade som organiska och deras Amarone är en av få organiska Amarone som produceras idag. Trabucchi har totalt 22 hektar vinodling (uppdelade på fem fält) som ligger mellan 160 till 300 meter över havet. Utöver vinordling produceras även olivolja från 6 hektar planterade med olivträd.
Info
Total produktion: 100.000 flaskor per år
Storlek: 22 hektar, 160 – 300 meter över havet