Amaroneskolan framtagen av Club Amarone. Följ med på en upptäcksresa till Valpolicella där Amarone produceras. Möt personerna som skapar de mäktiga vinerna, lär dig vilka druvor som används och varför dess unika karaktär lämpar sig för att producera Amarone. Hur mycket Amarone säljs det årligen i Sverige? Vad behöver man känna till för att framgångsrikt lagra Amarone? Hur matchar man Amarone till mat och hur lagar man den perfekta Valpolicella menyn?
Via fem vinlektioner går vi igenom detta och mycket mer. Varje lektion innehåller en teori-del som kombineras med vinprovning av utvalda viner som genomförs på egen hand. Varje lektion avslutas med roliga och kluriga kunskapsfrågor.
Lektion 1: En resa genom Valpolicella
Lektion 2: Valpolicellas terroir
Lektion 3: Amarones popularitet och de stora vinmakarna
Lektion 4: Valpolicella Superiore och lagring av Valpolicellas viner
Lektion 5: Recioto della Valpolicella och hur man lagar den perfekta Valpolicella-middagen