Amaroneresa till Valpolicella – maj och september 2020

Välkommen att följa med till Valpolicella under 2020. Vi bor på det extraordinärt fina “wine relais” och vinproducent Tenuta Le Cave högt upp i bergen och med fantastisk utsikt över Illasi-dalen. Vi kommer därmed att utforska den östra delen av Valpolicella mer än vad vi gjort tidigare år. Programmet börjar under onsdagen vilket ger oss lite mer tid och möjlighet att njuta av fantastiska Le Cave wine relais och pool. Antalet platser är begränsat till max 24 deltagare. Jag hoppas och tror att vi får till det bästa programmet någonsin med detta upplägg. Som vanligt blir det många producentbesök och massor av viner och årgångar som vi hinner prova under dessa dagar.

Många av våra klassiska best-of besök finns med i programmet: Roberto Mazzi, Marion, och Roccolo Grassi. Men här finns några nyheter också; morgonvandring (frivilligt), lunch tillsammans med producenten Ernesto Ruffo, besök på restaurangen Tamasotti och restaurangen Le Cedrare, samt besök till vitvinsdistriktet Soave under söndagen.

 

visit-massimago

 

Innehåll

Datum, pris och antal platser
Bilder från tidigare resor
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg

 

Datum, pris och antal platser

Datum:
Onsdag 20 maj – söndag 24 maj
Onsdag 16 september – söndag 20 september

Pris 12.900 kr / person (inluderar allt utom flyg)

Anmälan, flyg, resevillkor och betalning

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2, album 3, och album 4.

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Valpolicella 2020

Onsdag

Vi hämtar upp resenärer med buss på flygplatser enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till Tenuta Le Cave. Efter incheckning så följer välkomstskål i trädgården följt av välkomstmiddag.

 

Torsdag

08.45 – 09.20 – morgonvandring på Tenuta Le Caves ägor med Fredrik (frivilligt).

 


valpolicella-2017
 

09.30 – avfärd till Marion för besök och vinprovning. Buss till restaurangen Tamasotti för lunch och vinprovning tillsammans med producenten Ernesto Ruffo. Efter lunch återvänder vi till Le Cave för ett par timmars egen tid innan vi åker backen ned till Roccolo Grassi. Vi spenderar kvällen hos Marco och Francesca Sartori som driver Roccolo Grassi. Kvällen bjuder på gårdsbesök, vinprovning och middag.

 


camilla
Vi besöker restaurangen La Tamasotti för lunch med producenten Ernesto Ruffo.
 

Fredag

09:00 Buss till klassiska Valpolicella och besök hos producenten Roberto Mazzi för rundvandring, och vinprovning. Efter Mazzi åker vi vidare till Monte Santoccio för besök, vinprovning och lunch på terrassen.

 


roberto-mazzi
Besök hos Antonio Mazzi
 

 


montesantoccio
Monte Santoccio
 

Efter besöket hos Monte Santoccio återvänder vi till Le Cave för egen tid innan det är dags att bege sig till kvällens restaurang Le Cedrare där vi träffar Lucia Raimondi och provar Villa Monteleones-viner.


le cedrare

Restaurangen Le Cedrare

Lördag

08:45 – ca 10:00 Morgonvandring (frivilligt). Denna morgon bestiger Le Caves högst belägna vinfält och får en fantastisk utsikt över både Illasi-dalen och alperna.

Klockan 10:15 avfärd till Massimago med tillhörande vinprovning. Klockan 12:30 besöker vi den närliggande restaurangen La Torre där vi träffar Tiziano Accordini.

Vi anländer tillbaka till Le Cave kring 16 då det ges egen tid fram till klockan 19:30 då Grand Finale börjar. Vi intar även kvällens middag på Le Cave.

 

Söndag

Sovmorgon. Utcheckning från hotellet senast 10.00 för avfärd till vitvinsdistriktet Soave där vi träffar en vitvinsproducent och intar vår lunch. Därefter buss tillbaka till flygplatsen enligt nedan.

 

Adress till boende

Tenuta Le Cave
Via Pagnaghe, 5
37039 Tregnago
Verona, Italia
http://www.tenutalecave.com/

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Frågor skickas till martina@italybywine.com

Klicka här för anmälan till resa onsdag 22 maj – söndag 26 maj

Klicka här för anmälan till resa onsdag 16 – söndag 20 september

 

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
Enkelrum: kontakta martina@italybywine.com i detta ärende.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till boende.

 

Rekommenderat flyg resa 20 maj – 24 maj 2020

Stockholm – Verona LUFTHANSA
20 maj: 11:50 ARN – 16:05 VRN via MUC
LH 2415 – LH 9464
24 maj: 16:50 VRN – 23:25 ARN via MUC
LH 9465 – LH 2420

Göteborg – Verona LUFTHANSA
20 maj: 12:00 GOT – 16:05 VRN via MUC
LH 2429 – LH 9464
24 maj: 16:50 VRN – 21:15 GOT via MUC
LH 9465 – LH 2432

Köpenhamn – Verona LUFTHANSA
20 maj: 12:45 CPH – 16:05 VRN via MUC
LH 2441 – LH 9464
24 maj: 16:50 VRN – 21:35 CPH via MUC
LH 9465 – LH 2446

Rekommenderat flyg resa 16 september – 20 september 2020

Stockholm – Verona LUFTHANSA
16 september: 11:50 ARN – 16:05 VRN via MUC
LH 2415 – LH 9464
20 september: 16:50 VRN – 23:25 ARN via MUC
LH 9465 – LH 2420

Göteborg – Verona LUFTHANSA
16 september: 12:00 GOT – 16:05 VRN via MUC
LH 2429 – LH 9464
20 september: 16:50 VRN– 21:15 GOT via MUC
LH 9465 – LH 2432

Köpenhamn – Verona LUFTHANSA
16 september: 12:45 CPH – 16:05 VRN via MUC
LH 2441 – LH 9464
20 september: 16:50 VRN – 21:35 CPH via MUC
LH 9465 – LH 2446